Välkommen till Grevskapet Dals Konfektyr AB

1946 startade Grevskapet Dals Konfektyr AB godistillverkning här i Bengtsfors. Efter att under årens lopp haft både olika ägare och namn slöts cirkeln 1992 då företaget återtog sitt ursprungsnamn och på nytt blev lokalt ägt. Ägartrion består av Bo Sallmén, Jörgen Johansson och Markku Eira.

I dag tillverkas här mer godis än någonsin tidigare. Vi har en årsproduktion på 4500 ton, vilket betyder att vi producerar cirka 20 ton godis per dag. Vår årliga omsättning ligger på 110 miljoner kronor. Av våra cirka 65 anställda är det många som har lång erfarenhet av konfektyrtillverkning.

Teamwork
Vi är ett härligt gäng som arbetar i företaget. Tillsammans har vi lång erfarenhet inom branschen, gedigen kunskap och en bredd i både utbud och kompetens som gör oss till det dynamiska team vi är. Alla nöjda och återkommande kunder ser vi som levande bevis på detta.

Skum- och dragéexperter
Som tillverkare av lösgodis är vi främst kända för att vara Skum- och dragéexperter. Vi tillverkar skum-, gelé-, och chokladprodukter. Våra mest populära produkter bland skumartiklarna är skumbanan både med och utan chokladöverdrag samt björnen med chokladöverdrag. Av chokladprodukterna är Dals gräddkola storsäljaren. Våra artiklar finns i godisställen i de flesta varuhus och butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vi exporterar även ett specifikt sortiment till USA.